Det nærmer seg 31. oktober, en dag som de senere årene har blitt en populær dato for å markere Halloween. Også denne feiringen vil bli annerledes i år.

Enkelte har etterlyst informasjon om hvordan man kan gjennomføre feiringen innenfor smittevernreglene. På lik linje med alle andre arrangement og sosiale sammenkomster er det svært viktig at ingen syke deltar, og at god hånd- og hostehygiene gjennomføres.

Det er også viktig å følge gjeldende forbud og råd om antall personer som kan være samlet der du bor. I tillegg bør du holde deg til ferdiginnpakket godteri og ikke dele Halloween-sminke med andre enn de du bor sammen med.

Dersom skoler arrangerer Halloween-aktiviteter bør dette foregå klassevis. Dette innebærer at man omgår personer i samme kohort. Det kan være et fint alternativ til at man går rundt fra hus til hus. 

Disse rådene, samt noen forslag til alternativ gjennomføring kan du lese mer om på Folkehelseinstituttets hjemmesider:

Et generelt, fornuftig og smittevernvennlig godt råd vil uansett være å oppfordre til nedtoning av årets feiring. Som foreldre og voksne vil det være viktig å snakke med barna om dette. Forhåpentligvis vil det bli nye muligheter til å gjennomføre på tradisjonelt vis allerede neste år.


orkland.kommune.no/korona