- Vårt ønske er at lokalbefolkningen skal benytte seg av nettsiden og gjøre seg kjent med alt vi har å by på i Orkland. Da kan de bli godt vertskap når familie, venner og kjente kommer på besøk.

Det sier styreleder i Orkland reiselivsforum, Øystein Kvåle, som nylig stolt kunne presentere nettsiden VisitOrkland.no

Der presenteres mye av det som finnes av severdigheter, gårdsbutikker, aktiviteter, turtips, handel og overnattingsmuligheter i distriktet vårt. Målet er at flere skal få øynene opp for hva som finnes av tilbud og velge Orkland som destinasjon. På kort sikt er Kvåle imidlertid opptatt av at vi som bor her skal oppdage «skattene», bli kjent med dem og stolt av dem.

Alle aktører er like viktig

- Som privatpersoner opplever de fleste av oss fra tid til annen å være vertskap for gjester. Da er det bra at vi har noe å vise fram, alt fra det lille til det store. Det bygger stolthet. Med den bredden vi har av tilbud er det mye å velge i.

Kvåle er bevisst på at vi har noen flaggskip i turistnæringen, men at de små aktørene er like viktig for helheten.

Utfordret av kommunen

Orkland Reiselivsforum ble dannet på bakgrunn av at flere reislivsaktører sommeren 2020 tok kontakt med kommunen i forbindelse pandemien der de søkte økonomisk støtte til ulike prosjekter. Orkland kommune utfordret isteden de ulike aktørene til å gå sammen om en felles reiselivssatsing for hele kommunen. Etter at etableringen av forumet var en realitet, bevilget kommunen 670 000 kroner slik at det var mulig å starte realiseringen av felles tiltak til nytte for alle medlemsbedriftene. Den nylig lanserte nettportalen er et resultat av dette.

Store ambisjoner

- Det er viktig at vi vet om hverandre og at det skapes en kultur der vi anbefaler de andre aktørene. Det vil på sikt gagne alle, sier Kvåle, som tok over stafettpinnen etter Øyvind Neeraas, som ledet arbeidet i interimsstyret for Orkland reiselivsforum. I september i fjor hadde vi en prat med Neeraas om ambisjonene med satsingen. Intervjuet leser du her:

-Vi skal spille i øverste divisjon i Trøndelag

Bred kompetanse

Nå er det første ordinære styret i forumet på plass, og med seg på laget har Øystein Kvåle kjente navn fra næringen. Magnus Müller Lysholm, Ingunn Aspli, Hugo Storsand, Jenny Westad og Geir Mule skal sammen med Kvåle lede arbeidet videre. Det første store tiltaket var å få på plass den nye nettsiden, som er laget av Allsidig design.

Ingdalsfossen_Kajsa Selnes_1200x1080[1].jpgIngdalsfossen er en av mange perler i Orkland. Kan det bli mer sommer enn dette? Foto: Kajsa Selnes

Vil ha med flere

- Det har kommet mange hyggelige kommentarer på at siden er blitt visuelt flott og er et nyttig verktøy for å bli oppdatert om hva som finnes av tilbud. Vi er takknemlig for konstruktive innspill og er selvsagt opptatt av å få med flere aktører som har lyst til å vise fram hva de har å tilby, sier Kvåle, som opplyser at nettsiden foreløpig ikke er knyttet opp mot nasjonale eller regionale paraplyorganisasjoner, men det er noe styret skal jobbe med framover.

Bli ambassadør!

Orkland kommune har etablert en menyknapp strategisk plassert på våre nettsider der det lenkes direkte til siden. Vi følger opp anmodningen fra Øystein Kvåle og oppfordrer deg til klikke deg inn og gjøre deg kjent med tilbudene – inviter med deg venner og kjente, ta på deg vertskapsrollen og bli en god ambassadør for hjemkommunen din i sommer!