Jula 2021 nærmer seg. Selv om dette året har vært mer normalt enn fjoråret, blir nok også denne jula litt annerledes enn tidligere. I år som i fjor ønsker Orkland frivilligsentral å gjøre sitt til at den blir så god som mulig for de som trenger det mest.

- Å feire jul medfører mange ekstra utgifter, og da kan julegavekjøp oppleves som en utfordring, sier Tom Brendmo, leder for Orkland frivilligsentral.

Barnefamilier kan være rammet av mange ulike utfordringer.  For å hjelpe barn i slike vanskelige livssituasjoner arrangerer derfor Orkland frivilligsentral også i år en julegaveaksjon. I fjor mottok over 130 barn og unge julegaver fra aksjonen, og behovet er ikke noe mindre i år.

- Gavene skal blant annet gis til barn fra familier med økonomiske utfordringer eller til enslige mindreårige flyktninger som er bosatt i vår kommune, sier Brendmo.

Julegaveaksjonen gjelder naturligvis for hele kommunen, og det er flere måter du kan bidra på.

Laget, kjøpt eller pengebeløp

- Vi ønsker oss gaver til barn og unge i alle aldre. En gave kan for eksempel være noe du har strikket, noe du har kjøpt, noe nyttig eller noe artig. I tillegg åpner vi også for at folk kan bidra med pengegaver. Her kan både privatpersoner, lag og organisasjoner og bedrifter bidra, sier Brendmo.

Slik gir du fysiske gaver

Gaver du har laget eller kjøpt, leverer du direkte på din nærmeste frivilligsentral i følgende tidsrom:

  • Orkanger: mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00 – 14.00
  • Lensvik: mandag og onsdag kl. 09.00 – 14.00
  • Meldal: tirsdag og onsdag kl. 09.00 – 14.00
  • Krokstadøra: onsdag kl. 09.00 – 14.00

Brendmo ber om at de som vil gi fysiske gaver, ikke pakker dem inn på forhånd. Når gavene er levert blir de sortert, pakket inn, merket og fordelt til de som trenger det mest.

Slik gir du pengegaver

Ønsker du å bidra med pengegave kan du vipse et valgfritt beløp til nummer 638220. Du kan også overføre penger til konto: 4212 56 11200.

Har du spørsmål kan du ringe Orkland frivilligsentral på telefon 475 05 428

- Orkland frivilligsentral samarbeider med kommunens hjelpeapparat når det gjelder hvem som skal motta julegavene, og vi håper på at givergleden er like stor som i fjor, sier Tom Brendmo.