Som en ekstra service til våre innbyggere har Orkland kommune etablert en ordning der du kan hente selvtest på rådhus og kommunehus på ukedagene. Vi har også et eget tilbud på Orkland rådhus i helgene. Det er imidlertid en enkel betingelse knyttet til hvem som skal få utdelt slike tester – og den gjelder alle!

Selvtest har blitt en viktig del av hverdagen vår. Får du symptomer på luftveisinfeksjon er selvtesting en grei måte å få avklart om du har covid-19, eller om du rett og slett bare er vanlig forkjølet. Derfor er befolkningen oppfordret til å anskaffe seg selvtest som du har tilgjengelig dersom behovet skulle oppstå.  Akkurat der er vi det springende punkt!

Må ha symptomer

Får du selv eller noen i din familie symptomer og du ikke har selvtest tilgjengelig? Da kan du benytte deg av kommunens tilbud. Men det er et absolutt krav at det er snakk om symptomer. Her følger Orkland kommune de nasjonale anbefalingene.

Velkommen i en knipesituasjon

Utdeling av selvtester er et tilbud som mange andre kommuner rundt oss ikke har nå, da de må prioritere strengt. Vår oppfordring: Skaff deg selvtest på apotek eller butikk. Orkland kommune er imidlertid kjent med at det til tider er lite selvtester i markedet. Det understreker ytterligere at testene vi deler ut må gå til de som har et reelt behov. Skulle du eller noen i familien få symptomer og medisinskapet hjemme er tomt er du selvsagt velkommen, om du er vaksinert eller ikke.

Gjør mor og far stolt

Servicetorgene på rådhus og kommunehus opplever fra tid til annen at folk kommer innom og vil ha utdelt selvtest fordi det er «kjekt å ha». Når de får forklart, på en hyggelig måte at de ikke får, blir enkelte både høyrøstet og viser en oppførsel som deres mor og far nok ikke ville bli særlig stolt over. Slike situasjoner er ikke særlig hyggelig for våre medarbeidere som stiller opp for dem som virkelig trenger det, og som siden forrige helg stiller på arbeid både lørdag og søndag og skal gjøre det gjennom julehøytiden.

Dette gjør du på hverdager

Ring Orkland kommune på telefon 72 46 73 00 mellom klokken 09:00 til15:00 for å avtale utlevering av selvtester. Utleveringstidspunktet blir i utgangspunktet fra 14:30 til 15:00 mandag til fredag. Hvis dette ikke passer avtales utleveringstidspunkt ved bestilling. Vi ber om at du bruker munnbind når du henter deg test.

Dette gjør du på lørdag og søndag

Da kan du møte opp i servicetorget ved Orkland rådhus på følgende datoer og tidspunkt:

Lørdag 18. desember 10:00 - 12:00
Søndag 19. desember 10:00 - 12:00
Lørdag 25. desember 10:00 - 12:00
Søndag 26. desember 10:00 - 12:00
Lørdag 1. januar 10:00 - 12:00
Søndag 2. januar 10:00 - 12:00

Takk for at du bidrar!