Det ble ingen flere positive prøver i dag. Det er ingen fare for videre spredning for den nye smittecellen. Husk at det er viktig å unngå unødvendige turer og besøk. Både informasjonstjenestene og prøvetakingsteam er i full aktivitet i påsken. Og det er mange engler i Orkland!

Tidligere i dag informerte vi om at vi fikk vi 1 ny positiv prøve:

En ny person med påvist smitte

Smitte fra Trondheim

Det betyr at vi nå har 14 personer med påvist smitte i Orkland. Dette er en ny smittecelle og den kan spores tilbake til Trondheim. Kartlegging og intervju er gjennomført. Det er ingen direkte kontakter, med unntak av nærmeste familie. De hadde allerede isolert seg, og det er derfor ingen fare for videre spredning. 

Familien har det bare bra og det er ikke behov for sykehusinnleggelse. Prøvene som ble tatt i går var ellers negative. I dag tok vi 7 nye prøver. 

Dette er et tilfelle hvor smitten kom så nært som fra Trondheim. Dette er ikke overraskende, og vi må påregne flere slike. Vi minner derfor om at det er viktig å unngå unødvendige turer. Det gjelder både til nabokommuner og i egen kommune. Det er viktig at vi følger bestemmelsene og anbefalingene. Vi ser at det har stor betydning. Unødvendige reiser og besøk skal unngås.

Full aktivitet i påsken 

Vi minner om at informasjonstjenestene på telefon og e-post, samt prøvetakingsteamet er i full aktivitet i påsken. Det har vært forholdsvis rolig de siste dagene. 

Informasjonstjenestene på e-post og telefon er åpne alle dager kl. 10.00-16.00 – også i påsken:

Telefon: 900 31 260
E-post: korona@orkland.kommune.no

Prøvetaking skjer mellom kl. 12.00-16.00 hver dag – også i påsken.

Gave til informasjonstjenestene

Det er mange som bryr seg. I dag kan vi fortelle om ei snill dame på Løkken som har sydd engler til de som bemanner informasjonstjenestene i Orkland.

Vi takker Åse Syrstad! Oppmerksomheten ble satt stor pris på. Det er mange engler i Orkland!

Husk påskekonkurransen på Facebook

Skjærtorsdag startet vi påskekonkurransen, hvor kommuneoverlege Jimmy Wikell gir gode råd knyttet til situasjonen og dere skal prøve å finne ut av hvor han er. Hele 343 personer sendte svar på første konkurranse. Fantastisk! Skjærtorsdag var vakre Ingdalen riktig svar. 

Heldige vinnere av kommunens kaffekrus var Siri Skjenald, Ann Inger Henden og Anne-Mari Eidem Isdal. Vi gratulerer! Kanskje vinner du i dag?

Ny konkurranse og informasjon fra kommuneoverlegen er allerede ute. Hvor er han i dag?

Følg med på Facebook:

Orkland kommunes Facebook-side

Takk for at du følger bestemmelsene og anbefalingene. Dette er en dugnad. Din innsats er viktig.

#kaldthodevarmthjerte


orkland.kommune.no/korona