Vinterferien nærmer seg og igjen vil Orkland kommune tilby aktiviteter for barn og unge. Påmeldingen starter fredag 11. februar klokken 18:00.

Alpintur til Oppdal, hvordan lage tegneserier, husflidsaktiviteter, bygging av PC, gårdsbesøk og programmering av roboter på Newtonrommet er noen av aktivitetene det går an å melde seg på.

-I tillegg blir det selvsagt badedag i Orklandbadet, sier ungdomsleder Johan Flønes, som sammen med prosjektleder Tone Løkstad har sydd sammen programmet som blir et flott tilbud i uke 8.

Her kan du lese mer om alle aktivitetene

Gårdsbesøk

Noen av aktivitetene er populære gjengangere som har stått på programmet før, mens noen av dem er nye og spennende tilbud som arrangørene håper faller i smak.

Et av de nye tilbudene er gårdsbesøk på Øvermoen småbruk på Fannrem der både to- og firbeinte ønsker dyrekjære barn velkommen på vinterferiedag.

- Her skal ungene være ute hele dagen, få være nært dyra og delta i hverdagslig dyrestell i flotte omgivelser. Det blir uteleik, snekring av fuglekasser og servering av varm mat laget på bålet, sier Flønes.

Lag din egen tegneserie

En annen spennende aktivitet er tegneseriekurs i regi av Trond Stavås.  Tegneserieskaperen og illustratøren Stavås er opprinnelig fra Kyrksæterøra, men er nå etablert i Oslo. I vinterferien vil han lære barn i 5. til 8. klasse hvordan de finner på figurer, hvordan de setter sammen en historie, tegneserievirkemidler og prosessen bak det å lage en tegneserie.

- Alle deltakerne vil lage ferdig hver sin tegneserie, og vi tror dette blir et kjempegøy og annerledes tilbud de som ønsker å utfolde kreativiteten sin i vinterferien, sier Løkstad.

Tegneseriekurset arrangeres på Orkanger bibliotek, og det vil bli satt opp skyss fra Meldal via Løkken og Svorkmo, Lensvik via Ingdalen og fra Krokstadøra.

Digital påmelding

- Vi gleder oss til en uke med mye moro, og håper at så mange som mulig melder seg på. Dette er en fin mulighet til å gjøre noe nytt, treffe folk fra andre steder i kommunen og ha det sosialt og gøy, sier Johan Flønes.

Påmeldingen starter fredag 11. februar klokken 18:00 og foregår på Orkland kommunes nettsider.

NB! Her er det først til mølla-prinsippet som gjelder, så det gjelder å være raskt ute med å melde seg på!