Orkland har startet å sette oppfriskingsdoser av koronavaksine for personer over 65 år, det vil si personer født i 1956 eller tidligere. Dette for å gi dem en så god beskyttelse som mulig mot covid-19-viruset og dermed redusere risikoen for alvorlig sykdomsforløp hvis de skulle bli smittet.

Folkehelseinstituttet har tidligere sagt at influensavaksinering av eldre og andre risikogrupper bør prioriteres før oppfriskningsdoser med koronavaksine gis. Orkland kommune har kommet godt i gang med influensavaksinering med god bistand fra fastlegene i Orkland. Samtidig er det foreløpig lite influensavirus i sirkulasjon i Norge, mens covid-19-smitten er økende. Derfor framskynder nå Orkland kommune vaksinasjonsprogrammet og prioriterer oppfriskningsdose med koronavaksine til eldre over 65 år som fikk andre dose koronavaksine for minimum seks måneder siden.

De eldste blir oppringt

Alle som er over 75 år og har fått to vaksinedoser vil fra denne uka bli oppringt av vårt vaksineteam med tilbud om å få en tredje dose. Alle over 75 år vil få tilbud om å få satt sin vaksinedose i sitt nærområde gjennom vårt desentraliserte vaksineringstilbud. Det vil foregå på Orkanger, i Meldal, i Lensvik og på Krokstadøra. Personer mellom 65 og 74 år som har fått to vaksinedoser vil bli innkalt via vår digitale tjeneste og få avtale om å få vaksinedosen satt på Orkanger.

Vi vil også i den nærmeste framtid tilby 3. vaksinedose til utvalgt helsepersonell. Vi vil komme tilbake med nærmere informasjon om gjennomføringen så snart det er klart.

Vaksinasjonstelefonen er åpen

Har du spørsmål om koronavaksine minner vi om at du kan ringe vår vaksinetelefon 900 31 260 på mandager, onsdager og torsdager fra klokken 12:00 til 14:00. Vi oppfordrer alle som har generelle spørsmål om korona om å benytte seg av tilgjengelig informasjon på følgende nettsider:

Besøk på sykehjem

Vi går inn i en tid der det tradisjonelt er økt grad av besøk på våre sykehjem. Samtidig ser vi at koronasmitten fortsatt er tilstede i samfunnet vårt, også her i Orkland. Vi ønsker ikke å få smitte inn på våre sykehjem. Det vil være en svært lite ønskelig situasjon som vil kunne sette liv og helse i fare. Derfor ber vi om at alle besøkende tar hensyn. Er du syk – hold deg hjemme! Det gjelder selv om du nylig har testet negativt for covid-19, men har andre luftveisinfeksjoner.