Det var heller ikke i dag noen nye positive prøver. Til sammen 9 nye prøver ble tatt i løpet av dagen. Disse venter vi svar på i løpet av morgendagen. Vi ser fortsatt at orklendingene er opptatt av å følge de retningslinjene og anbefalingene som er gitt. Det må vi fortsette med!

Søndag kunne vi rapportere om vår første friskmelding. Med de 11 i Orkland som har fått påvist smitte går det stadig bedre.

Hva er friskmelding?

Noen har stilt spørsmål om hva vi legger i begrepet friskmeldt? Det er regelmessige samtaler mellom lege og pasient så lenge man er i isolasjon. Når pasienten nærmer seg friskmelding, gjøres det en kartlegging og vurdering av lege. Du må være helt symptomfri i 7 dager før du blir friskmeldt. Det er uansett 14 dagers isolasjon fra første symptom. Denne regelen er ufravikelig. For noen blir det lengre isolasjon enn 14 dager.

Folk skal være helt trygg på at ingen friskmeldes for tidlig.

Reise i påska?

I dag har det vært en del spørsmål om påska til våre informasjonstjenester på e-post og telefon. Vårt generelle råd er fortsatt at vi unngår unødvendig reising inn eller ut av kommunen.

Når vi er ute blant folk følger vi selvfølgelig retningslinjene og anbefalingene. Det virker!

Fokus på næringslivet

Ellers i dag har vi fortalt om dialogen og samarbeidet vi har med næringslivet, og hvilke tiltak vi har iverksatt. Situasjonen for næringslivet er alvorlig og det gjøres løpende vurderinger.

Du kan fortsatt låne på biblioteket

Visste du at lånemulighetene ikke er borte, selv om alle bibliotek er stengt? Det finnes mange digitale tilbud, både bøker og film, som du kan låne – helt gratis!

I slike tider har vi godt av å få tankene over på noe annet. Anbefales!

Poesi i en vanskelig tid

Vi publiserte også et vakkert dikt om den spesielle tiden vi lever i, som er sendt oss av Brigitte Kvarsnes. Til slutt vil vi framheve et sitat, som formidler noe som mange tenker på for tida:

«…for takknemligheten til alle som jobber for oss».

Takk til alle hverdagshelter som holder hjula i gang og som tar vare på de som trenger det mest. Vi heier på dere!

#kaldthodevarmthjerte   Sammen bygger vi #Orkland


orkland.kommune.no/korona