Som tidligere meldt er det bekreftet ett nytt tilfelle med koronasmitte i Orkland i dag. Det totale antall personer med påvist smitte er nå 12.

Personen som ble bekreftet smittet i dag satt allerede i karantene og har ikke vært i kontakt med andre. Det innebærer at ingen flere trenger å bli satt ikke i karantene. I dag er det tatt fem nye prøver som det forventes svar på i morgen.

Gladsak

Et av de første smittetilfellene i Orkland var relatert til en ansatt ved Elvestien bofellesskap. Syv personer, både ansatte og beboere, er testet de siste 14 dagene. Ingen har testet positivt for korona. De strenge tiltakene som ble innført har fungert svært godt, og det er god grunn til å berømme alle på bofellesskapet.

Reiserestriksjoner

Det har vært mye diskusjon om kommunale vedtak knyttet til restriksjoner på innreise den siste tiden. Orkland har, i likhet med flere andre kommuner, innført karantenebestemmelser for personer som har vært i områdene sør for Dovre. Flere kommuner har nå valgt å avslutte sine restriksjoner. Dette gjelder blant annet våre nabokommuner Heim og Rindal. Disse kommunene er, slik vi vurderer det, i en annen situasjon sammenlignet med Orkland.

Reiserelatert smitte

Det er relativt mange bosatt sør for Dovre med arbeidsforhold i Orkland. Vår erfaring er at smittetilfellene hos oss så langt kan relateres til reiser. Det har vært vurdert om vårt vedtak også skal omfatte Nord-Norge. Vår vurdering nå er imidlertid at denne risikoen er minimal, også ut fra at denne regionen selv har innført strenge karantenebestemmelser.

Orkland kommune forlenger dermed vedtaket fattet 15. mars knyttet til innreise fra fylkene sør for Dovre. Det nye vedtaket gjelder med virkning fra søndag 29. mars.

Kommer det regelendringer fra sentrale myndigheter vil kommunen selvfølgelig forholde seg til dette. Vedtaket er forelagt fylkeslegen i Trøndelag, som ikke har noen innvendinger i saken.

Lurer du på noe?

Informasjonstjenesten rapporterer i dag om relativt få henvendelser. De fleste som ringer ønsker bare en bekreftelse på om de har forstått bestemmelser og regler korrekt. Ofte vil de bare høre noen andre som offisielt kan si det de selv allerede har forstått. Folk begynner å venne seg til en ny hverdag.

Vår informasjonstjeneste holder åpent alle dager fra 10:00 til 16:00. Ringer du 900 31 260 eller sender e-post til korona@orkland.kommune.no får du svar fra våre hyggelige medarbeidere.

Bli her!

I går lovte vi at vi skulle snakke om campingvogn i kveldens oppdatering. Det er vel ikke nødvendig?

Koronasmitten er blant oss. Alle vet det nå, og viruset skjermer ingen av oss.

Kan vi ikke bare bli enige om at vi holder oss hjemme denne våren og i påskeferien som snart er her? Vi drar ikke på hytta eller med campingvogn i en annen kommune.

Vi følger myndighetenes råd i respekt for hverandre og i solidaritet med våre flotte helsearbeidere som gjør alt de kan for å ta vare på oss. Det er da fint nok her i Orkland!


orkland.kommune.no/korona