Koronasituasjonen preger oss alle. Nasjonale og regionale nyhetssendinger handler ikke om stort annet. Lokalavisa vår fyller også papirutgaver og nettutgave med stoff om pandemien som angår oss alle. Orkland kommune prøver på sin side å gi så god og oppdatert informasjon som mulig.

Dagen i dag har resultert i to nye positive tilfeller. Det betyr at det nå totalt er fem som har testet positivt i Orkland. Kommuneoverlegen har hatt kontakt med alle, som er ved godt mot. Flesteparten har lette symptomer.

På bakgrunn av kartlegging og antall nye tilfeller er det bestemt at Shawcor stenger hovedfabrikken og mesteparten av administrasjon. Berørte er satt i karantene for å unngå flere nye smittetilfeller internt. Det kan ikke utelukkes at tallet på smittede med tilknytning til bedriften kan stige.

- I samtale med berørte har jeg fått en bekreftelse på hvor flinke befolkningen i Orkland er, sier kommuneoverlege Jimmy Wikell.

Det er gjort store tiltak i hverdagen og folk prøver å tilpasse seg situasjonen så godt som mulig.

- Det er rett og slett imponerende, sier Wikell.

Travelt for informasjonspersonalet

Ellers har det vært mange henvendelser til kommunens informasjonstjeneste. Siden oppstarten av tjenesten, tirsdag 10. mars og fram til i går, har det i alt vært registrert 524 telefonsamtaler og 304 henvendelser på e-post. Flere av dem har blitt oppringt flere ganger eller fått flere e-poster for å kunne lukke henvendelsen, som det heter.

Rekruttering

I går gikk vi ut med ønsket om å kartlegge personell med helsefaglig utdannelse eller erfaring, men som jobber med andre oppgaver i dag. Tanken er å kunne kontakte disse dersom det skulle bli behov. Så langt har 75 meldt seg til tjeneste. Det er svært bra, men det er bare å melde seg.

Omfattende

Findus i Mølnbukt_1200x1372.jpgFindus passer på antibac-flasken i Mølnbukt barnehage. Foto: Mølnbukt barnehage

Denne uken har totalt 37 barn hatt tilbud i barnehager i Orkland. Det tilsvarende tallet for skoler er 32. Dette er barn som har fått tilbud hovedsakelig fordi begge foreldre har arbeid innenfor samfunnskritiske områder. Yrkesgruppene fordeler seg blant annet på apotekansatte, sykepleiere, helsefagarbeidere, transportarbeider og personell i matproduksjon.

For ordens skyld nevner vi at det ordinære antall barn i skolene i Orkland er 2227. Det tilsvarende tallet for barnehagene er 906. Dette illustrerer konsekvensene av de iverksatte tiltakene. Kommunen vil gjerne framheve det gode samarbeidet med alle foreldre og foresatte, som strekker seg langt for å finne gode løsninger for sine barn i en krevende tid.

Bruk nettsiden

Vi minner om at du på våre nettsider finner mye informasjon om koronasituasjonen. Benytt deg av denne og de andre informasjonskanalene våre.

Nå går vi mot helg og det blir litt roligere fra oss. Selvsagt vil vi oppdatere situasjonen i forhold til smittesituasjonen. Den vil bli gitt en gang i døgnet, klokken 20.00 lørdag og søndag.

Med ønske om en god helg! Ta vare på hverandre!