Onsdag 29. desember fikk vi bekreftet det første tilfellet med omikronvarianten i Orkland. Vedkommende har vært i isolasjon de siste dagene etter positiv PCR-test og har svært få nærkontakter. Smitteopprinnelsen er fra en annen kommune. Den smittede har kun lettere symptomer og følges opp i hjemmet. Vi ser at andelen positive prøver med omikron stiger og vil sannsynligvis bli den dominerende varianten i løpet av de neste ukene i vår region og landet for øvrig.

Utdeling av selvtester - frivillig test for skoleelever

Orkland rådhus og kommunehusene har stengt på nyttårsaften, fredag 31. desember. Du kan imidlertid hente ut selvtester torsdag 30. desember mellom klokken 09:00 til 14:00 på Orkland rådhus og på kommunehusene i Lensvik og Meldal. Lørdag 1. og søndag 2. januar kan du hente selvtester mellom klokken 10:00 – 12:00 på Orkland rådhus.

På grunn av begrenset tilgang på selvtester er disse forbeholdt personer med luftveissymptomer, nærkontakter av påvist smittede og helsepersonell. Selvtester for øvrig må kjøpes på butikker eller apotek.

Før skolestart vil det bli lagt opp til frivillig selvtest for elever. Testene vil bli utdelt på hver enkelt skole. Det vil gå ut egen informasjon til foreldre og foresatte om gjennomføringen.

I løpet av dagen har i overkant av 40 personer fått satt vaksinedoser på lokale apotek. Du kan lese mer om hvordan dette fungerer i artikkelen vi publiserte i går