Orkland kommune forbereder seg på mottak av mennesker på flukt fra krigshandlingene i Ukraina. Her kan du spille en rolle. Nå kan du registrere deg for å gi kommunen beskjed om hva du kan bidra med.

Så langt har ikke kommunen fått noen konkrete henvendelser fra staten om bosetting, men det er allerede kommet flyktninger til oss, som har fått god hjelp av slekt og venner. De har det etter forholdene bra. Formannskapet vedtok onsdag 9. mars å legge til rette for å ta imot inntil 100 flyktninger fra de berørte områdene, i tillegg til de som kommunen har sagt ja til å ta imot tidligere. Det er bare et tidsspørsmål før flere ankommer Orkland, og kommunen forbereder seg nå på å ta imot folk på en god måte.

Praktisk bistand

I denne forberedelsen kan du også spille en viktig rolle. Vi vil få behov for frivillige som kan bistå i ulike sammenhenger. Det kan være alt fra besøkstjeneste, praktisk bistand i forbindelse med bosetting, transporthjelp til lege eller helsesykepleier, eller hjelpe til med handling – i det hele tatt praktisk bistand. Har du lyst til å bidra med noe av dette? Eller har du andre tanker om hva du kan gjøre? Da kan du registrere deg på skjemaet under.

Ingen forpliktelser

Dette arbeidet vil bli koordinert av Orkland kommune og dere vil bli kontaktet etter hvert som det blir behov. Dere har selvsagt anledning til å gi beskjed dersom det ikke skulle passe.  Det følger ingen forpliktelser med å melde seg her. Dette gjør vi for å ha en viss oversikt over tilgjengelige frivillige ressurser.

Møbler og utstyr

Kommunen gjennomgår nå tilgjengelige hus og leiligheter som kan leies ut. Disse vil være umøblert. Vi har derfor behov for en god del møbler og utstyr. Det vil være behov for blant annet hvitevarer og brunevarer som kjøleskap, vaskemaskin, komfyr og TV-apparat.  Vi har også behov for møbler, både spisebord, kjøkkenstoler, lenestoler og barnesenger. I tillegg har vi behov for to- og treseters sofaer, men ikke store hjørnesofaer. Har du varer som er i god stand og du ønsker å gi bort? Registrer dette i skjemaet under.

Vi presiserer at det ikke følger noen forpliktelser med å melde inn her, og du vil bli kontaktet dersom vi får behov for det du melder inn.

Takk for at du bidrar!


www.orkland.kommune.no/ukraina