- Vi fortsetter med massevaksinering i Orklahallen på torsdag. Så langt har over 1 300 bestilt seg time, men vi har plass til alle over 18 år som fyller vaksineintervallkravet.

Det sier smittevernoverlege Peter M. Trojanowski, som kan rapportere om at 1 814 orklendinger fikk satt tredje dose torsdag 6. januar.

Han poengterer at det ikke er alder som er kriterium for å få satt ny dose.

- Så lenge du er over 18 år og fikk andre dose 26. august eller tidligere, kan du møte i Orklahallen førstkommende torsdag. Det ble sendt ut SMS til alle som fyller intervallkravet forrige uke og så langt har godt over 1 300 bestilt seg time.

Har du ennå ikke bestilt? Det er ikke for sent. Du kan bestille timen digitalt på:

Vaksinebestilling

Foretrekker du å bestille per telefon, kan du kontakte vår vaksinetelefon 900 31 260 mandag, onsdag og torsdag i tidsrommet 10:00 – 12:00.

Du kan også komme innom på drop-in, så lenge du fyller intervallkravet eller ønsker å ta første dose.

Vi minner også om at du kan vaksinere deg på apotek i Orkland

Flere tar førstedose

- Siden 1. desember har over 220 orklendinger valgt å ta sin første vaksinedose. Det er svært gledelig, sier Trojanowski, som poengterer at vaksinen er det viktigste virkemiddelet vi har for å komme oss ut av pandemien. Det er fortsatt mulighet til å ta førstedose for de som ønsker det, enten på kommunens massevaksineringer eller på apotek.

Foreløpig ser det ut til at tre doser gir svært god beskyttelse mot covid-19. Du kan fortsatt bli smittet, men det ser ut til at sykdomsforløpet blir langt mildere og svært få trenger innleggelse på sykehus.

Gode vaksinetall i Orkland

Innbyggerne i Orkland har vært svært lojale overfor det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. 93,5 prosent av befolkningen over 18 år har tatt første dose, mens over 91 prosent har latt seg vaksinere to ganger.

- Så langt har over 54 prosent fått tre doser, og vi håper at vi i løpet av januar kan nærme oss 90 prosent også her, sier Trojanowski.

 Husk at vaksine mot covid-19 er gratis – takk for at du bidrar!