Gamle Lensvik skole er revet og en ny flott skole er under bygging. I den gamle skolebygningen var også biblioteket lokalisert. Mange lurer derfor på om biblioteket også er borte? Det kan herved avkreftes!

Anne Sødal Aadland, som er bibliotekar i Lensvik, kan tvert imot fortelle at alle tjenestene er tilgjengelig for publikum. Nå finner du nemlig biblioteket i trivelige lokaler i toppetasjen på kommunehuset i Lensvik.

- Det er inngang via resepsjonen, og kun noen trappetrinn opp så er du der. Biblioteket er åpent alle hverdager fra klokken 10:00 til 14:00. På onsdager holder vi også åpent fra 17:00 til 20:00, sier Aadland.

Hun opplyser at de under koronapandemien selvsagt følger de regler og tiltak som gjelder for å unngå smitteoverføring, og at de tilbyr takeaway både ved biblioteket og ved Lysheim skole.

- Takeaway betyr at vi låner ut bøker, filmer og tidsskrift som vi pakker i en pose og som hentes på avtalt sted, sier Aadland, som sier det bare er å kontakte henne på telefon 900 49 873 eller e-post anne.aadland@orkland.kommune.no dersom du vil benytte deg av tilbudet.

Men først og fremst ønsker Aadland at folk stikker innom biblioteket, som er et av i alt fire bibliotek i Orkland.

Når nye Lensvik skole står ferdig i februar 2022 vil skolen inneholde et skolebibliotek. Folkebiblioteket vil imidlertid etter planen fortsatt bli å finne i kommunehuset.