Personer over 18 år som har vært i nærkontakt med person i samme husstand eller tilsvarende nære som er bekreftet smittet med covid-19, skal fra nå av teste seg hver dag med antigen hurtigtest. Dette skal gjøres i syv dager fra nærkontakten fant sted. Testplikten gjelder ikke for husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære som er fullvaksinert, eller som ved godkjent laboratoriemetode har testet positivt for korona for mindre enn 12 måneder siden.

Testplikten gjelder også ved nærkontakt som har funnet sted mindre enn 48 timer før den smittede fikk de første symptomene på smitte. Der den bekreftet smittede ikke har symptomer på smitte, skal husstandsmedlemmer og tilsvarende nære teste seg syv dager fra den smittede testet positivt første gang.

NB! Person med testplikt som tester positivt med antigen hurtigtest skal kontakte sin fastlege for å ta PCR-test.

Unntak

Vi gjør oppmerksom på at testplikten ikke gjelder for husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære som er fullvaksinert, eller som ved godkjent laboratoriemetode har testet positivt for korona for mindre enn 12 måneder siden.

Dette betyr

Er du i husstand med eller tilsvarende nær, eksempelvis kjæreste, med bekreftet smittet og er uvaksinert, eller har fått bare en vaksinedose og ikke har gjennomgått covid-19? Ja, da må du gjennom dette syv dagers testregimet med selvtesting. Ved positiv selvtest skal du kontakte din fastlege for å gjennomføre en PCR-test.

De nye reglene gjelder fra klokken 24:00, natt til torsdag 18. november 2021.

Hvordan skjer utleveringen av kommunale selvtester på hverdager?

På hverdager kan du få utlevert selvtester ved Orkland rådhus på Orkanger, og på kommunehusene i Lensvik, Meldal og Krokstadøra. Du kan ikke lengre kontakte legekontorene for utlevering av selvtester.

Dette gjør du:

Ring kommunen på telefon 72 46 73 00 mellom klokken 09:00 og 15:00 for å avtale utlevering av selvtester.  Utleveringstidspunktet blir i utgangspunktet fra 14:30 til 15:00 mandag til fredag. Hvis dette ikke passer avtales utleveringstidspunkt ved bestilling. Vi ber om at du bruker munnbind når du henter deg test.

Hvordan skjer utlevering av kommunale selvtester i helgene?

Lørdag og søndag er det kommunens hjemmetjeneste som tar ansvar for utlevering av selvtester.

Dette gjør du:

Ring telefonnummeret i ditt geografiske område (se oversikt under) i tidsrommet 12:00 til 14:00. Da kan du avtale direkte hvor mange tester det er behov for og hvor du kan hente dem:

  • Fannrem:           92 84 44 22
  • Orkanger:          92 84 44 23
  • Meldal:               90 94 71 06
  • Lensvik:             47 61 83 06
  • Krokstadøra:     90 92 87 08

Viktig: Hjemmetjeneste leverer bare ut testen. De tar ikke testen for deg og de er ikke informasjonstjeneste. I pakningsvedlegget ligger beskrivelse av hvordan du tar testen. Blir selvtesten positiv skal du holde deg isolert fram til du får tatt en PCR-test og fått endelig svar på den. PCR-test bestiller du hos din fastlege.

Vi gjør oppmerksom på at det kun er personer med luftveissymptomer (både vaksinerte og uvaksinerte) og uvaksinerte nærkontakter det leveres ut selvtester til. Har du ikke symptomer, men likevel ønsker å ta en test? Da anskaffer du deg den selv, for eksempel på et apotek.

Her finner du relevant informasjon om covid-19 og vaksinering i Orkland kommune