- Etter en lengre pause kan vi nå starte opp med seniortreninga Sterk og Stødig igjen. Vi starter opp igjen denne uka.

Det sier Kirsten Singsaas Sundsøy, som er fysioterapeut og koordinator for Sterk og Stødig- tilbudet i regi av Friskliv og rehablilitering i Orkland kommune.

- Pandemien gjorde at vi alle måtte tilpasse oss en ny hverdag, og vi har forståelse for at dette kan ha vært en for lang pause for alle våre deltakere. Sikkerheten er imidlertid viktigst, og derfor har smittevern høy prioritet. Men fra denne og neste uke er alle gruppene i gang igjen under betryggende koronatiltak, sier Sundsøy.

Ledes av frivillige

- Sterk og Stødig Orkland består nå av hele 8 grupper, fordelt på Krokstadøra, Meldal, Løkken, Svorkmo, Fannrem og Orkanger. Målet er også å få til ei gruppe i Lensvik etter hvert, og vi har behov for frivillige som kan være interesserte i å lede gruppa, sier hun.

Sterk og Stødig-gruppene er nemlig i all hovedsak ledet av frivillige, som har deltatt på instruktørkurs sammen med fysioterapeut. Fysioterapeuten er ansvarlig for tilbudet, og er til støtte for instruktøren ved behov.

Trygghet og sosialt samvær

Treningstimene består av gode, nøye utvalgte øvelser, med hovedfokus på styrketrening og balanse.

- Vi får stadig tilbakemeldinger på at disse øvelsene har bidratt til at folk føler seg tryggere på å gå utendørs, de føler seg sterkere i beina, og at det gjør noe med hele selvbildet å delta, sier Sundsøy, som framhever at det sosiale aspektet med tilhørighet og samhold ofte er vel så viktig.

- Vi vet at mange blir mindre aktive i den mørke årstiden vi har foran oss, og det har igjen en negativ konsekvens for fysisk form, balanse og trygghet i forhold til å bevege seg utendørs.

Det pågår for tiden forskning som har som mål å evaluere Sterk og stødig hvor deltakere ønskes. Dersom du kunne tenke deg mer informasjon om prosjektet ta kontakt med Arnhild Nygård på telefon 73 41 20 53.

Planlagte oppstartstidspunkt 

 • Aktivitetshuset Orkanger, onsdag 9. september 11:00 - 12:00
 • Folkehelsesenteret treningssal 2. etasje, torsdag 10. september 11:00 -12:00 og 12:30-13:30
 • Kårstuggu Svorkmo, mandag 14.september 09:45-10:45
 • Trimrommet på Fannrem, tirsdag 15.september 12:00 - 13:00
 • Idrettsbygget Løkken Verk, onsdag 16.september 12:00 - 13:00
 • Meldal samfunnshus, torsdag 17. september 10:00 -11:00
 • Gymsalen Krokstadøra, fredag 18.september 09:30 -10:30

Nysgjerrig på hva Sterk og Stødig er?

 • Trenger du å trene balanse? Ønsker du å bli sterkere og stødigere?
 • Rekker du deg over gaten på grønt lys?
 • Greier du mindre i dag enn for ett år siden ?
 • Er du 65+?

Da er treningsgruppene for seniorer noe for deg. Treningen foregår stående og gående, og har hovedvekt på styrke i beina og balansetrening.

Du får to gratis prøvetimer, og trives du med dette kan du kjøpe klippekort, som kan brukes på alle Sterk og Stødig-gruppene i kommunen. Ta kontakt med oss, så informerer vi gjerne mer!

www.sterkogstodig.no finnes videoer for hjemmetrening, og man kan se litt nærmere på hva det dreier seg om.