Så langt er ikke flere konstatert smittet ved Montessoriskolen på Løkken Verk. To nye skoler er imidlertid berørt som følge av de nye tilfellene.

Med bakgrunn i nytt konstatert smittetilfelle settes en klasse og SFO ved Meldal barne- og ungdomsskole i testkarantene. To av de tre som har fått positivt svar på hurtigtestene er nærkontakter av allerede smittede i kommunen. Den siste relateres til kjent smittetilfelle i en annen kommune. To klasser ved Grøtte skole er satt i testkarantene som følge av positiv hurtigtest.

Det er sendt ut informasjon til samtlige foresatte ved de berørte skolene med tilbud om testing i løpet av fredag ettermiddag og kveld.    

Vi venter på flere prøvesvar fra prøvene som er tatt knyttet til utbruddet ved Montessoriskolen. De to siste dagene er nærmere 400 personer testet i Orkland, og vi venter svar på cirka 80 prøver. Som følge av de pågående utbruddene må vi forvente flere smittetilfeller de nærmeste dagene.

To av de smittede har vært på Bergmannsdagen på Løkken Verk sist lørdag. Har du vært der og utvikler symptomer ønsker vi at du holder deg hjemme og bestiller deg test. Det er generelt mer smitte i befolkningen i landet nå. Dette gjelder også i Orkland. Husk å holde avstand og ha god hygiene. Nøl ikke med å bestille deg test dersom du får forkjølelsessymptomer.

Takk for at du bidrar!


orkland. kommune.no/korona