Orkland får også merke at det er mer korona i samfunnet. Vi oppfordrer derfor alle om å holde avstand, ha god hygiene og å benytte munnbind på steder med mye folk og liten plass.

Siden gårsdagens oppdatering har vi fått bekreftet ett nytt tilfelle og seks positive hurtigtester. All erfaring tilsier at disse seks prøvene vil bli bekreftet positive, sannsynligvis i løpet av kvelden.

Personen som har fått konstatert sykdommen er smittet i forbindelse med reise og vedkommende satt allerede i karantene. De seks tilfellene med positiv hurtigtest tilhører to forskjellige husholdninger, men det er forbindelse mellom dem. Opprinnelsen til smitte er sannsynligvis knyttet til en annen kommune. Smittesporing og kartlegging pågår.

De syv omtalte tilfellene er fordelt i ulike aldersgrupper. De yngste er barn under 10 år, mens den eldste er en voksen person i 40-årene.

Laboratoriet har nå stor pågang og det tar over et døgn å få svar. Vi venter fortsatt på over 100 prøvesvar fra i går.  I dag tester vi over 100 personer. Pågangen er stor og vi har derfor økt kapasiteten både på testing og på koronatelefonen.

Er du forkjølet ønsker vi gjerne at du bestiller test for å avklare situasjonen. Vår koronatelefon 900 31 260 er åpen fra klokken 10:00 til 14:00 alle hverdager.

Trenger du plakat for å informere om munnbindanbefaling?


orkland.kommune.no/korona