I dag deler vi alle gleden med tre orklendinger som har vært koronasyke – i dag er de erklært friske! Det betyr at fire av de tolv som har vært smittet hos oss nå er friske igjen.

De som nå er blitt bra har fulgt alle råd og restriksjoner til punkt og prikke. De har det bra, en tilstand de også deler med de som fortsatt er syke, men som har få eller ingen symptomer i dag.    

Ingen av dagens prøvesvar har påvist smitte, noe som betyr at det er åtte dager siden siste gang vi fikk et nytt smittetilfelle i Orkland. Vår informasjonstjeneste melder om få telefonhenvendelser og det har heller ikke vært travelt på legevakten.

Din innsats teller

Dette er virkelig dagen for å komme med uforbeholden ros til dere innbyggere. Vi lever alle i en svært surrealistisk situasjon, der flesteparten av oss har fått snudd tilværelsen på hodet. Dere viser en utrolig evne til å følge de råd og anbefalinger som blir gitt. De nasjonale og lokale tiltakene virker, takket være din innsats. Tusen takk til dere alle sammen – så langt!

Restriksjoner

Når det går så bra som det gjør hos oss, kan det være fristende å senke skuldrene og tenke at vi nå er over den verste kneika. Det er ikke unaturlig at denne tanken streifer deg, men vi kan definitivt ikke slippe opp nå. Den virkelige testen kommer etter påske. Da vil vi sannsynligvis komme inn i en periode med flere tilfeller hos oss. Vi må regne med å leve i et samfunn med restriksjoner i flere måneder framover. Kanskje ikke alle restriksjoner vi har i dag, men noen vil nok være her over lengre tid.

Bry deg

Enkelte kan kjenne på det å være alene og er urolig over det som skjer. Påskehøytiden med mange fridager er ikke nødvendigvis bra for alle, og situasjonen vi er inne i gjør ikke tilværelsen særlig bedre. Dette gjelder både barn, ungdom, voksne og eldre. Det kan være tid for å bry seg litt ekstra nå. Ta den telefonen du kanskje ellers ikke tar. Si hei til de du møter på gata. Det kan bety mer enn du tror.  Vi minner også om alle telefontjenestene og kontaktpunkt som er opprettet. De finner du her:

Kjenner du noen som ikke finner fram til informasjon på nett? Tips dem gjerne.

Vi benytter også anledningen til å takke alle som har bidratt med stort engasjement så langt. Privatpersoner, bedrifter og frivillige organisasjoner har vist et stort engasjement og fått fram den gode lagfølelsen hos oss alle. Det oppleves som verdifullt og motiverende å være en del av dette, men det er fortsatt et par mil igjen av dette maratonløpet.

Ha en fin søndagskveld! #kaldthodevarmthjerte


orkland.kommune.no/korona