Alle er vi berørt. De fleste av oss har aldri opplevd en unntakstilstand som denne. Koronautbruddet lammer oss, og mange har fått en helt endret hverdag. Samfunnet går på sparebluss, allikevel er det stor aktivitet. Det gjøres en enorm innsats for at viktige samfunnsfunksjoner skal holdes i gang.

Vi som driver med kommunikasjon og informasjonsarbeid har også travle dager. Nok en kveld kan vi bringe nyheten om at ingen i Orkland har fått påvist smitte. Vi kan også meddele at vi som jobber i kommunen er imponert over innbyggernes ro og evne til å ta alvoret i situasjonen inn over seg. Takk til dere som kontakter vår informasjonstjeneste på e-post og telefon med svært gode spørsmål om hvordan man skal forholde seg. Folk bryr seg, setter egne behov til side og tenker på fellesskapets beste. Fortsett med det!

I dag har vi utdypet informasjonen om strengere restriksjoner for innreise til kommunen vår på våre nett- og facebooksider. Vi har tipset om at de yngste blant oss kunne høre statsminister Erna og vår egen ferske minister Guri Melby svare på spørsmål fra barn på NRK Super. Du har kunnet lese om at legevakten i Orkland har tatt tilhold i tjenestesenteret på Bårdshaug, og forhåpentligvis har vi beroliget småbarnsforeldre med at de selvsagt slipper å betale for barnehage og SFO når disse er stengt. Alle artiklene finner du i sin helhet her på våre hjemmesider.

I dagene som kommer vil vi fortsette å informere om det folk er opptatt av. Vi vil også lansere en ny spalte på hjemmesiden kalt Ofte stilte spørsmål, der et utvalg av innbyggernes spørsmål på e-post og telefon blir gjengitt – med svar. Anonymt, selvsagt!

Tusen takk for alle gode tilbakemeldinger og tips vi får fra dere. Fortsett å ta myndighetenes oppfordringer på alvor, og følg de lokale retningslinjene fra kommuneoverlegen i Orkland kommune.

I kveld vil vi avslutte med et lite dikt av Solveig Johanne Grønstøl, som har latt seg inspirere av tiden vi lever i.

Korona

I ei tid
der det å
stå saman
er det å halda

avstand

Må vi bry oss
enda meir
Så ingen
går aleine