- Vi kan ikke utelukke flom i flere deler av kommunen og det er gjort forberedelser og tiltak for å håndtere situasjonen.

Det sier kommunedirektør Ingvill Kvernmo etter et felles møte mellom Orkland kommune, Trønderenergi, NVE og politiet nå i formiddag.

Værprognosene er uforandret fra i går, men den forventede snøsmeltingen vil etter all sannsynlighet kunne føre til flom i utsatte områder i Orkladalføret og i øvrige vassdrag i Orkland. 

Vis aktsomhet

- Vi følger situasjonen tett sammen med de øvrige instansene og forbereder både evakueringsalternativ, alternative kjøreruter og konsekvenser for kommunale tjenester, sier Kvernmo.

I tillegg til flom kan vi påregne både jord- og snøskred og må være forberedt på strømbrudd. Det kan oppstå situasjoner der veier blir stengt. Kommunen opprettholder sin advarsel om at folk skal være aktsomme i forhold til naturkreftene og ikke utfordre dem. Befolkningen oppfordres til å holde seg mest mulig innendørs mens uværet pågår og begrense uteaktivitet til det mest nødvendige.

Hva gjør du dersom du har behov for hjelp?

Kontakt nødetatene eller kommunen dersom du har behov for akutt hjelp ved flom- eller skredfare mot huset ditt.

Her finner du oversikt over alle nødnummer

Mer informasjon

Råd og tips om hvordan du kan forberede deg på en periode med flom- og jordskredfare finner du på varsom.no

Husk at du også kan abonnere på flom- og jordskredvarsler på abonner.varsom.no. Du kan få varsel på e-post eller SMS helt gratis.