«Vi vil gjerne utfordre dere pårørende, helsetunets venner og ansatte til å strikke eller hekle røde hjerter som dere kan henge opp i bjørka utom hovedinngangen og i trærne inne i tunet på helsetunet. Så kan beboerne sitte inne og se på de fine hjertene - ett lite lyspunkt i denne tida.»

Omtrent sånn var ordlyden i en oppdatering på Orkdal helsetun sin Facebookside i dag. Wenche Solberg Drugudal, som er aktivitør på helsetunet, er den som lanserte ideen.

Vil skape aktivitet

Wenche Solberg Drugudal.jpg
- Det har allerede vært god respons etter at vi la ut innlegget på Facebook, sier Wenche.

- Jeg satt og grublet litt i går kveld på hva vi kan gjøre for å skape enda mer kontakt mellom våre beboere og de som ikke kan komme på besøk. Vi har fått til en løsning der man kan snakke sammen på videosamtaler, men jeg hadde lyst til å finne på noe som også kunne aktivisere folk, sier hun.

På en rekke sykehus rundt omkring i landet er pynting med hjerter allerede kommet godt i gang. Wenche ønsker hjerter i alle fasonger og farger velkommen, men har også funnet en gratis oppskrift på nett som hun gjerne deler med de som har lyst til å bidra.

Oppskrifta finner du på Orkdal helsetuns Facebooksider

God stemning

Treet ved Orkdal helsetun.jpg
Det er plass til mange hjerter i treet. Foto: Wenche Solberg Drugudal

Som aktivitør er hun til daglig opptatt med organisering av sosiale tiltak for beboerne. Aktiviteter prøver de å ivareta også i disse pandemitider.

- Spill,bowling og trimaktiviteter er blant aktivitetene som inngår til daglig. Vi prøver å få til dette nå også, men ikke som fellesaktiviteter. Nå foregår det på avdelingene, sier Wenche, som rapporterer at stemningen på Orkdal helsetun er god.

- Det er jo mye roligere enn vanlig, men vi har ofte besøk av snille mennesker ved inngangen som kommer med blomster, blader og andre ting som kan være til oppmuntring for beboerne, sier Wenche.

Da folkens, er det bare å komme i gang og bidra til at hjertet kommer «på rette staden»


orkland.kommune.no/korona