På grunn av stor isgang og vannføring i Husdalselva har vegeier Trøndelag fylkeskommune besluttet å stenge den provisoriske brua over Husdalselva på fv. 6640.

Dette gjelder all ferdsel, både kjørende og gående. Ingen omkjøring er mulig. All nødetatene er varsla om stenginga.

Bygger ny bru

Fylkeskommunen er i ferd med å bygge en ny bru over elva, som erstatning for den gamle brua som er revet:

Den provisoriske brua er en midlertidig løsning i påvente av at den nye brua blir ferdigstilt. På grunn av den lange kuldeperioden vi har hatt er det mye isgang og høy vannføring i elva.

Kommunen har sammen med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) bistått fylkeskommunen utover dagen og kvelden.

Har kontaktet berørte

Orkland kommune har hatt kontakt med fastboende som er innafor brua. I tillegg er det sendt ut SMS-melding til de som kan være berørt.

Seksjonsleder for drift og vedlikehold Endre Rudolfsen i Trøndelag fylkeskommunen kan kontaktes på telefon 92 42 56 25 om det er spørsmål knyttet til stengingen. Det vil bli gjort en ny vurdering når det blir lyst i morgen tidlig og man har fått bedre oversikt over situasjonen og utviklingen.

Arbeider med håndtering og forebygging

Orkland kommune har både søndag og mandag hatt mannskap ute for å håndtere og forebygge hendelser i forbindelse med de veldig store nedbørsmengdene. Kommunen har dialog med NVE knyttet til situasjonen og utfordringene det gir. Det er flott om folk gjør nødvendige tiltak når de har muligheter til det.

Det er også mulig å ringe kommunen utenfor ordinær åpningstid via vakttelefon:

Vi gjør oppmerksom på at hendelser knyttet til fylkes- og riksveg skal meldes til Vegtrafikksentralen på telefon 175