Øyvind Rasmussen (41) blir ny rektor på Grøtte skole. Han tar over jobben etter Oddrun Skjølberg, som blir pensjonist ved skoleårets slutt. Rasmussen, som opprinnelig er fra Eidsvoll, kommer fra stillingen som fagleder ved samme skole, en jobb han har hatt siden 2013. Siden januar i år har han også hatt oppgaven med å være digital veileder for oppvekstsektoren i Orkland kommune.

Øyvind Rasmussen har også fartstid som lærer, inspektør og fagleder ved Krokstadøra oppvekstsenter. I tillegg har han jobbet ved Sistranda skole på Frøya og Ramfjord skole i Tromsø.

Rasmussen er utdannet allmennlærer ved Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2007 og tok rektorutdanning ved NTNU i 2016. Digital kompetanse er et sentralt interessefelt og har resultert i flere studier innen fagområdet ved Nord Universitet, Universitetet i Sørøst-Norge og NTNU. Den nye rektoren har også gjennomført studier innen polarforskning i klasserommet, satelittbilder, GPS og GIS.

Øyvind Rasmussen, som var en av i alt fem søkere til stillingen, starter i jobben 1. august. Han vil allerede nå gå i gang med arbeidet med å forberede skolestarten for elvene høsten 2020, sammen med Oddrun Skjølberg.