Arrangement

Det er krevende å arrangere kulturarrangement, idrettsarrangement og private samlinger i forhold til smittevern. Kommunen har ingen godkjenningsordning for arrangementer, men kan gi råd og veiledning ved behov. Folkehelseinstituttet har laget en god veiledning i forhold til det som til enhver tid gjelder for arrangementer, samlinger og aktiviteter. Denne gir svar på mange av de spørsmålene som oppstår. Den kan du lese her:

Har du likevel spørsmål om temaet, kan du kontakte kommunen på e-post: korona@orkland.kommune.no

Ønsker du å leie kommunale lokaler til ditt arrangement? Du kan lese mer om det på:

Leie av kommunale bygg

Oppdatert 23.11.2020

Kultur

Orkland kulturhus og kino

Nye nasjonale regler for perioden 25. mars til 12. april for kulturarrangement tilsier at arrangementer i utgangspunktet skal utsettes eller avlyses. I perioden vil dette få følgende konsekvenser:

 • Orkland kino holder stengt til og med 11. april.
 • Løkken bygdekino holder stengt til og med 11. april.
 • Russerevy 9. og 10. april blir gjennomført, men for et maksimalt publikumsantall på 20 personer. Russen jobber med å avklare konsekvensen for de som har kjøpt billett og det vil bli gitt informasjon direkte til disse.
 • Konsert med Trondheimssolistene 11. april utsettes på ubestemt tid. Kjøpte billetter vil bli refundert automatisk.

Kino og kulturscenetilbudet fra 12. april vil være oppdatert på

Orkland kino og kulturscene 

Løkken bygdekino 

Vi oppfordrer alle til å kjøpe billetter på nett, både til våre kino- og kulturarrangementer. Hvis en forestilling da blir avlyst, vil du som kunde få billettene refundert automatisk.

Ved kino- og kulturarrangement er vi oppfordret av helsemyndighetene til å sørge for at våre arrangement er forbeholdt kommunens egne innbyggere. Dette for å unngå unødig mobilitet over kommunegrensene.

 

BUA Meldal

BUA Meldal har utvidet åpningstid i påsken:

 • mandag 29. mars kl. 12;00 - 20:00
 • mandag 5. april kl. 16:00 - 20:00

For mer informasjon:
Bua i Meldal

 

Oppdatert 26.03.2021

Idrett og fritidsaktiviteter

Nasjonale regler for idretts- og fritidsaktiviteter:

 • Forbud mot innendørs organisert idretts- og fritidsaktiviteter for voksne. Toppidrettsutøvere kan likevel trene som normalt, både utendørs og innendørs. Seriespill i toppidretten anbefales fortsatt utsatt.
 • Toppidrettsarrangementer tillates, men med unntak av seriespill.
 • Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, og delta på idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune.
 • Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det.

Regler for treningssentre og svømmehaller:

 • Treningssentre kan bare holde åpent for de som er bosatt i kommunen. Unntak for personer bosatt i andre kommuner som skal benytte treningssentrene til rehabilitering og opptrening invididuelt/i mindre grupper med arrangør, eller individuell trening/behandling det kan bestilles time til.
 • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og lignende kan bare holde åpent for skolesvømming, organisert svømmetrening for de under 20 år og svømming for profesjonelle toppidrettsutøvere. De kan også holde åpent for rehabilitering/opptrening og annen individuell behandling det kan bestilles time til, hvor bad er en del av behandlingen.

Følg med på informasjon fra ditt idrettslag eller ta kontakt med de som organiserer din fritidsaktivitet for mer informasjon om hva dette betyr for deg/ditt barn.

Regjeringen har samlet en del spørsmål og svar knyttet til kultur, idrett og frivillighetsfeltet. Her kan du finne svar på hvordan de nye nasjonale reglene skal praktiseres.

 

Oppdatert 26.03.2021