Den 4. til 8. april går historiens første Orklands kulturskoleuke av stabelen med et spennende og mangfoldig program fordelt på arrangementer i store deler av kommunen.

- Det er faktisk tredje gang vi har planlagt for dette, men på grunn av pandemien er det første gang det blir avholdt. Målet er å fylle kommunen med kulturopplevelser, slik at det blir mulighet for de fleste av elevene til å opptre, sier Helge Rolstadås, som er leder for Orkland kulturskole.

Rister vekk rusten

- Dette er spesielt kjærkomment siden to år med pandemi har gjort at arrangørkompetansen er rusten og vi har mange elever som har gått flere år i kulturskolen uten tilbud om å opptre, sier Rolstadås.

Nå er kulturskolen og elevene klare til å riste vekk rusten og vise fram de flotte elevene sine.

- Med dette markerer vi at vi endelig er i gang igjen. Verdien i kulturfagene ligger i samspillet og skapergleden mellom elevene og lærerne, sier en entusiastisk Rolstadås som kan love mange fine kulturopplevelser.

For visuell kunst er av praktiske årsaker den årlige kunstutstillingen utsatt til etter påske, men det blir ifølge Rolstadås likevel en kunstutstilling i tilknytning til skolekonserten på Årlivoll.

Variasjon i program og konsertarenaer

- Med en kulturskole med over 450 elevplasser og undervisning lagt til åtte ulike skoler i kommunen, ligger det et stort arbeid bak for å skape både arenaer og konsept. Elevene er en mangfoldig gruppe, lokalsamfunnene er forskjellige og elevtallet ved de ulike skolene varierer. Da blir det naturlig nok også en variasjon i program og konsertarenaer.

Arrangementene har et spenn fra alt fra uformelle konserter på en barnehage, med tre elever som opptrer, til en forestilling i Orkland kulturhus med over 70 deltagere. Sistnevnte spilles både for publikum som en kveldsforestilling og skolekonsert.

Band-workshop

- For noen av våre elever vil det beste tilbudet være å få undervisning istedenfor å opptre under kulturskoleuka. Dette har vi god dialog med elever og foresatte om, understreker Rolstadås.

I tillegg til virksomhet rettet mot egne elever ved kulturskolen, skal det også avholdes band-workshop for elever i 4. til 6. klasse ved Lensvik skole.

- Vi har plass til flere bandelever i Lensvik og håper noen velger å søke hos oss i etterkant, avslutter Rolstadås.

Mer informasjon om Orkland kulturskole: 

Program for kulturskoleuka 2022 i Orkland

Mandag 4. april:

 • Skolekonserter på Løkken verk Montessoriskole og Årlivoll skole.

 • SFO-forestilling på Meldal barne- og ungdomsskole.

 • Forestilling i amfiet på Meldal barne- og ungdomsskole kl. 17.30. Denne forestillingen er åpen for publikum, med gratis inngang.

Tirsdag 5. april:

 • Skolekonserter Grøtte skole og Meldal barne- og ungdomsskole.

 • Barnehagekonserter Storås barnehage og Å barnehage.

 • Kveldskonsert i nye Lensvik skole kl. 17.00. Denne forestillingen er åpen for publikum, med gratis inngang.

 • Kveldskonsert kulturstua Børsen kl. 18:00. Åpent for publikum.

Onsdag 6. april:

 • Skolekonserter Orkanger barneskole og Gjølme skole.

 • Barnehagekonsert Grefstad barnehage.

Torsdag 7. april:

 • Forestilling i Orkland kulturhus kl. 18.00. Forestillingen er åpen for publikum, med gratis inngang.

Fredag 8. april:

 • Skoleforestillinger for inviterte skoler og trinn i Orkland kulturhus.

I bildekarusellen under ser du noe av den mangfoldige aktiviteten og eksempler på de fantastiske elevene i kulturskolen.