- Lokale arrangører i store deler av Orkland samlet over 860 barn og unge til ulike gratis aktiviteter i sommer, og vi har kun fått gode tilbakemeldinger fra både barn og foresatte i etterkant.

Det sier kommunalsjef for oppvekst, Solveig Melby, som allerede nå kan love at det vil bli et lignende tilbud allerede i årets høstferie, dog i en mindre skala.

Årets sommerskole var et resultat av Orkland kommune i likhet med 227 andre norske kommuner ble tildelt statlige midler for å tilby sommertilbud for elever i grunnskolealder.

Et pandemi-tiltak

- Den statlige tilskuddsordningen ble etablert fordi mange elever mistet mye tid på skole og i fritidsaktiviteter det siste året på grunn av pandemien, forklarer Melby, som er stolt av mangfoldet av tilbud som på rekordtid ble etablert i Orkland.

Raskt fulltegnet

Lokale arrangører var nemlig raskt på banen da kommunen 30. april annonserte at de ønsket å inngå samarbeid med idrettslag, foreninger og andre aktører som kunne tilby aktiviteter. 8. juni ble det åpnet for å melde seg på og de fleste tilbudene ble fulltegnet samme dag.

Noe for alle

På programmet var det alt fra dansekurs, motocross, paintball, volleyball, ponniridning og Orkland-lekene til husflidsaktiviteter, tidsreiser og fargelære. I Orklandbadet var det allsidige aktiviteter hele sommeren med kurs i dødsing, klatrekurs, Back to School-Party og en ordning der alle barn mellom 10 til 16 år kunne benytte seg av en gratis billett i løpet av sommeren.

Kunnskap og kreativitet

- I tillegg vil jeg trekke fram Newton-rommet som gjennomførte svært populære naturfagaktiviteter og bibliotekene som arrangerte både skrivekurs og superheltverksted i tillegg til å tilby splitter nytt gamingutstyr, sier Melby, som kan fortelle at flere av tilbudene ble så populære at de ble arrangert flere ganger.

Alle aktivitetene ble gjennomført i henhold til de gjeldende smittevernreglene og det ble kun nødvendig å avlys tre kurs i ponnitrav som følge av et lokalt smitteutbrudd. I alt var det over 1 400 påmeldte til de ulike aktivitetene fordelt på om lag 860 barn og unge fra hele kommunen.

- Sommerskolen 2021 ble svært vellykket på alle måter og vi ønsker å takke alle arrangører og deltakere for gjennomføringen, sier Solveig Melby, som spesielt vil trekke fram prosjektleder Tone Løkstad, som sammen med Johan Flønes fra kulturenheten gjorde en flott jobb med å administrere det hele.