I går åpnet Lensvik skole dørene for både elever, ansatte og innbudte gjester. Ikke bare ligger den på kommunens fineste tomt med den flotteste utsikten. Det spørs om det finnes et finere skolebygg i Norge.

Med gullfarget dressjakke og ditto slips kunne rektor Erlend Ysland ønske velkommen til åpningsfest i det flotte amfiet, som utgjør et naturlig midtpunkt i den nye skolebygningen. Dette vil nok bli et populært samlingspunkt både i skolens regi, men også et viktig aktivum for innbyggerne i denne delen av kommunen.

De yngste i sentrum

Åpningsarrangementet var i stor grad planlagt på hovedpersonenes premisser – nemlig skolens elever, som i to år har vært spredd på tre ulike lokasjoner, mens den nye skolen har reist seg majestetisk på høyden over bygdas sentrum. Dagen i går var først og fremst deres, men naturlig nok var det bare smilende fjes på alle med tilknytning til skolen. Lyst til å se hele åpningsarrangementet? Det ser du her

Som seg hør og bør var det både underholdningsinnslag, taler og snorklipping på en åpningsdag. Lærerne framførte en egen velkomstsang til elevene, mens Ane Svanem fra 10. klasse framførte en nydelig versjon av Chris Holstens Smilet i ditt eget speil, akkompagnert av Marit Selbæk på piano. Alle kjente nok også på stoltheten da alle i amfiet reiste seg og sang skolens egen sang; Vårres skole.

Allsang og ablegøyer

I tillegg hadde arrangørstaben sikret seg Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater på lista over medvirkende. Han hadde ingen problemer med å få med seg både store og små på allsang av sangperlene fra Knutsen & Ludvigsens rikholdige musikalske arkiv. Nilsen fikk også med seg både rektor, ordfører og kommunedirektør til å akkompagnere på diverse rytmeinstrumenter og sørget selvsagt for å illustrere kommunal utakt med glimt i øyet. Nilsen avsluttet for øvrig med en tankevekkende versjon av Lillebjørn Nilsens udødelige Barn av regnbuen, en sang som ikke akkurat er blitt mindre aktuell i lys av de siste dagenes hendelser i Ukraina.

Glede og alvor

Det ble også et tema i kommunedirektør Ingvill Kvernmos tale, der hun påpekte at dette var en gledens dag for alle og at en ny skole absolutt er noe å glede seg over. Hun minnet imidlertid alle om at vi i dagens situasjon har et ansvar for at både russiske og ukrainske borgere i kommunen skal føle seg trygge og ivaretatt, samtidig som vi skal ta imot flyktningene som kommer med forståelse og vennlighet.

Delte på oppdraget

Ordfører Oddbjørn Bang var invitert til å foreta den offisielle åpningen. Han var raus nok til å invitere tidligere ordfører i Agdenes kommune, Oddvar Indergård, med på snorklippingen. Straks denne behørig var klippet over, lød et smell og gullfarget konfetti drysset ned over amfiet og markerte at nå kunne den nye skolen tas i bruk av skolens 145 elever og 25 lærere.