I 2011 overtok kommunene rustjenesten fra NAV. Vi inkluderte da tjenester til mennesker med rusavhengighet i de eksisterende tjenestene vi hadde i avdelingen. Etter hvert har vi bygget ut tilbudene til denne gruppa. Vi har en filosofi eller en holdning som ligger til grunn for arbeidet vårt som handler om å fremme muligheter og tro på at mennesket kan leve meningsfulle og tilfredsstillende liv, selv om man har psykiske problemer eller rusavhengighet.

Mennesker som har slitt med rusavhengighet kan ha nytte av støtte og hjelp på ulike måter. Noen er inne i en behandlingsprosess, noen i en rehabiliteringsprosess, andre er pårørende. Mange har behov for hjelp til koordinering av tjenester og samarbeid på kryss og tvers i hjelpeapparatet. Vi tilbyr støttende og motiverende samtaler, og samarbeider med både legekontor, spesialisthelsetjeneste, NAV og andre for å bidra til at den hjelpen du mottar blir mest mulig helhetlig.

Vi samarbeider tett med spesialisthelsetjenesten i forhold til mennesker som får legemiddelassistert rehabilitering (LAR). Formålet med behandlingen er å bidra til at mennesker med opioidavhengighet får økt livskvalitet og at den enkelte får bistand til å endre sin livssituasjon gjennom gradvis bedring av sitt optimale mestrings- og funksjonsnivå.

Vi tilbyr pårørendesamtaler, men dersom du ønsker kontakt med noen eksterne kan N.K.S Veiledningssenter for pårørende kontaktes. Ta kontakt med Veiledningssenteret på telefon 74 83 38 69 

Treffsted for rusavhengige hver torsdag

Det er treffsted for rusavhengige hver torsdag fra klokken 12.00-15.00 ved Frivillighetssentralen på Orkanger. 
Dette er en uformell møteplass som tilbyr blant annet:

  • servering av varm mat 
  • utlevering av brukerutstyr  
  • opplæring i kameratredning med Nalokson
  • mulighet for samtale med personell fra Psykisk helse og rusarbeid. Vi kan bistå med å komme i kontakt med for eksempel Nav. 
  • mulighet for lån av pc og printer 

 ... eller bare kom innom for en kopp kaffe