Digital 17. mai i Orkland

Opptak av den direktesendte 17. mai-feiringa fra Orkland rådhus.

Nasjonaldagen er vanligvis en dag da vi alle kan møtes med norske flagg, høre korpsmusikk og synge nasjonalsangen. Det skal vi gjøre i år også – bare under litt andre rammebetingelser.
All ordinær 17. mai-aktivitet i regi av komiteene er i hovedsak avlyst.  Noen komiteer planlegger alternative markeringer innenfor smittevernsbestemmelsene og regjeringens rammer for 17. mai-feiring. Dette omfatter blant annet flaggheising og kransnedleggelser.

Kor og korps

Kor og korps vil dukke opp her og der. Tidspunkt annonseres ikke grunnet smittevernhensyn.

Orkdal janitsjar spiller ved Elvepromenaden borettslag, Orkdal helsetun, Svorkmo eldreboliger, Orkdal sjukehus og Rømmeparken.

Orkdal skolekorps spiller på Vormstad, Blåsmo, Orkdal helsetun, Evjen, Råbygda, Orkanger sentrum og Fernie plass.

Meldal skolekorps spiller ved Meldal helsetun, Meldal sentrum og Storås.

Løkken musikkorps spiller ved Meldal kirke, Meldal helsetun, Solhagen, Grefstadtunet, Løvbytunet og Meldal sentrum.

Agdenes skolekorps spiller ved Hamnahaugen helse- og omsorgssenter og Myrantunet.

Promenaden spiller på Joker’n, plassen ved Mona og Hugo, Mølnhhaugan trygdepensjonat og Coop Mølnbukt. Når det gjelder Promenadens spilling rundt om i bygda er det værforbehold.

Snillfjordkoret vil synge ved Snillfjord omsorgssenter.

I tillegg vil Lensvik blandakor spille inn video som vises på Hamnahaugen helse- og omsorgssenter, mens mannskoret Lerka legger ut eget innslag på Facebook.

Digital feiring

Kommunen sender et digitalt arrangement på formiddagen med taler og andre innslag. Sendingen vises på kommunens nettside www.orkland.kommune.no og på Facebook fra klokken 12:00 til 13:00. Sendingen vises også på avisa-st.no

Utdrag fra TV-programmet:

• Velkommen
    rådmann Ingvill Kvernmo
  • Tale for dagen
    ordfører Oddbjørn Bang
  • Barnas taler
    Ane Muan Skagemo, Bark Tønder Nilsen og Jasmine Isabelle Alstad
  • Russetale
    russepresident Oskar Kvernmo Jakobsen

Det lages arkivsending i etterkant for de som ikke fikk sett programmet direkte.

Orkland kommune har opprettet et arrangement på Facebook, der vi oppfordrer alle til å publisere bilder og videoer fra sin feiring av dagen. Arrangementet finner du her:

Orkland kommune takker 17. mai-komiteene for godt samarbeid og ansvarlighet.

Vi ønsker alle en hyggelig 17. mai-feiring!