Med over 16 000 besøkende siden åpningsdatoen 15. juni har nok Geir Mule sine ord i behold. Ingen andre attraksjoner i distriktet har besøkstall i nærheten av dette.

De to første ukene etter åpning var det strålende sommervær i Trøndelag, noe som fikk solhungrige trøndere til å benytte utendørsmulighetene for soling og bading. Juli slo til med våtere og kaldere vær, og vipps så valfartet folk til det nye badeanlegget ved Gammelosen på Orkanger.

- I tillegg til lokalmarkedet merker vi stor pågang av folk fra hele Midt-Norge. Fra Røros i øst, Frøya i vest, Levanger i nord og Sunndalsøra i sør, i tillegg en god del besøkende fra trondheimsområdet, sier daglig leder Mule.

Geir Mule.jpg
Geir Mule er svært godt fornøyd med sommerens besøk som driftsmessig har forløpt svært godt til tross for koronarestriksjonene.

Bidrar til aktivitet

Dette har han god dokumentasjon på da samtlige badegjester uten årskort må manuelt registrere seg ved ankomst på grunn av koronareglene som gjelder. Med så mange tilreisende som kommer til Orkanger, mener Mule at Orklandbadet sørger for aktivitet som spesielt kjøpesenter og spisesteder i nærområdet må nyte godt av.

Benytt ettermiddagene

- I starten kunne vi ta inn 200 badegjester av gangen, men fra 21. juli er tallet økt til 350 og vi mener å ha god kontroll, sier Mule, som opplever at folk stort sett tar det med godt humør at man må tilbringe litt tid i kø, spesielt på formiddagen når badet åpner.

Han opplyser at besøket er absolutt størst på formiddagen nå i sommersesongen, og oppfordrer gjerne alle som har mulighet om å besøke badet senere på dagen.

- Spesielt etter klokken 15:00 på hverdager og 13:00 i helgene er det god kapasitet og du slipper å stå i kø, sier han.

Godt mottatt

Orklandbadet måtte som kjent utsette åpningen på grunn av pandemien. Mule er svært glad for det gode sommerbesøket, som nå i betydelig grad er med å rette opp den økonomiske situasjonen. En annen ting som gleder er den gode mottakelsen treningssenteret har fått. Av de om lag 1000 årskortene som er solgt er det ca. 700 som omfatter tilgang til både badeanlegg og de tre treningssalene som fordeler seg på over 500 kvadratmeter.

Folkehelsesenteret og Orklandbadet har blitt lagt merke til:

Kombinasjon

Mange voksne ser nytten av å kombinere bad og trening. Trening først, mens barna koser seg i badeanlegget, og belønning etterpå med litt avslapping i boblebadet er blitt standard prosedyre, sier Mule, som legger til at mange ungdommer også gir gode tilbakemeldinger på kvaliteten på utstyret i treningssalene.

Folkehelse

Mule er opptatt av at folkehelseperspektivet og at badeanlegget og treningstilbudet skal ha en folkelig profil. Dette gjelder også treningstilbudet. Alle under 16 år som ønsker å trene må gjennom en veiledningstime der en av foreldrene er med. De får heller ikke trene med frivekter og får satt opp fornuftige treningsprogram tilpasset alder og gjerne til den idretten de driver. Treningssesongen er ikke i gang ennå, og Mule venter økt etterspørsel utover høsten.

Parkeringsplass Orklandbadet_1200x630.jpgParkeringsplassen ved Folkehelsesenteret har god kapasitet og så langt i sommer har det vært plass til alle.

Godt omdømme

Tilnærmet full kapasitetsutnyttelse nå i sommer gjør at det ikke er aktuelt med konkrete markedsføringstiltak. Badet benytter sosiale medier og lokalaviser for å spre informasjon, samtidig som «jungeltelegrafen» for tiden er den desidert største kanalen.

Vi blir hovedsakelig målt på renhold og service, og der har vi ikke fått klager så langt, sier Mule som benytter anledningen til å skryte av de ansatte som gjør en utmerket jobb. Med 20 fast ansatte og et tilsvarende antall tilkallingsvikarer er Orklandbadet blitt en betydelig arbeidsplass i Orkland.

- I sommer har vi i tillegg leid inn 4 ungdommer for å rydde restaurantbord og tømme søppel, sier Geir Mule, som slett ikke har noe imot at det dårlige sommerværet i Trøndelag ser ut til å fortsette.

Se også: