Hverdagen er omtrent som før, og stemningen er på topp hos de ansatte i hjemmetjenesten i Lensvik.

- Den største forskjellen er nok at vi bruker mer smittevernutstyr. Hansker og sprit bruker vi jo til vanlig, men munnbind er mer uvant for de vi besøker, sier vernepleier Tone Elisabeth Aarstein.

Sammen med Silje Digre er hun en av de seks fast ansatte i tjenesten som besøker eldre hjemmeboende i det geografiske området som tidligere utgjorde Agdenes kommune.

Stor forståelse

På grunn av smitterisiko er det i denne perioden innført begrensninger i tilbudet av de hjemmebaserte tjenestene. Det betyr at noen av de tilbudene kommunen vanligvis tilbyr, samarbeides det nå med familiene om å finne løsninger på.  På den måten får hjemmetjenesten prioritert de arbeidsoppgavene som haster.

- Vi opplever at vi møter stor forståelse når vi spør slektningene om dette, sier Tone Elisabeth.   

Lite engstelse

Hjemmetjenesten
Silje Digre (t.v) og Tone Elisabeth Aarstein. Her sammen med kollega Eldbørg Kvamme, som også hadde lyst til å være med på bildet. I bakgrunnen ses snødekte Hestgrovheia, som rager 656 meter over havet. 

- De eldre vi besøker ser ut til å ta koronasituasjonen med stor ro. De er mest opptatt av om det er kommet smitte til nærområdet. Engstelsen er i grunnen ikke så stor her ute hos oss, sier Silje, som forteller at de informerer alle om håndhygiene og de andre anbefalingene fra myndighetene.

Privilegert

De stortrives på jobben og er begge store patrioter av bygda de bor og jobber i.  Begge poengterer at de faktisk er heldig som kan gå på jobb i disse tider. Tone Elisabeth er født og oppvokst i bygda ved Trondheimsfjorden, mens sykepleier Silje er innflytter fra trønderhovedstaden.

- Vi synes vi er privilegert som er friske og raske og som kan bidra i en vanskelig tid, og stortrives på jobben her i den fineste bygda i Orkland, ler Tone Elisabeth, som kan avsløre at de har gått tom for munnbind.

Slutt på konkurransen

- De vi har nå, har vi kjøpt på Prix’en.  Det er sånne støvmasker som murere bruker når de pusser. Men de fungerer for oss, selv om de er litt ekle å puste gjennom.

Nye forsyninger av munnbind som er ment for helsearbeidere er forøvrig underveis. Murere og øvrige håndverkere i Lensvik kan dermed igjen puste lettet ut. 

Fra nå av slipper dere konkurranse fra hjemmetjenesten i hyllene på nærbutikken.


orkland.kommune.no/korona