Det var et av spørsmålene Ingvill Kvernmo måtte svare på da to unge journalister var på besøk denne uka.

Ingrid Hammervik Ofstad og Kirsti Kvernmo Lynum er begge elleve år gamle og går i 6. klasse ved Orkanger barneskole. De to jentene har ansvaret for årets utgave av skoleavisa, en avis som ifølge jentene fylles med et bredt og spennende redaksjonelt innhold. Av sakene røper de at det både er intervjuer med interessante personer og små reportasjer fra ulike steder på Orkanger. Avisa, som gis ut før jul, er en fast tradisjon ved Orkanger barneskole. Den leses av både elever, lærere, foreldre og andre interesserte.

Jentene stilte godt forberedt med blokk og penn på Orkland rådhus, og besøket ble et hyggelig avbrekk i hverdagen for en travel rådmann.  I intervjuet ville jentene gjerne vite hva en rådmann egentlig gjør, noe som ikke alltid er så lett å forklare slik at blir forståelig for vitebegjærlige barn. Journalistene lurte også på hva som er mest gøy i jobben, og hva som er de vanskeligst oppgavene.

Alle som er spent på svarene fra Ingvill Kvernmo, anbefales å skaffe seg et eksemplar av årets skoleavis fra Orkanger barneskole.