Det svarte Geir Mardahl da beredskapsleder Arnt Tronvoll lurte på om det var mulig å framskaffe et «drive-thru»-telt til koronateststasjonen.

Aktiviteten på kommunens kronatelefon er stor. Alle som bestiller tid for testing får utført tjenesten samme dag på teststasjonen ved Orkland rådhus. Dyktige helsearbeidere sørger for at prøvetakingen går effektivt unna. Prøvetakerne har et oppvarmet telt fra Sivilforsvaret hvor de oppholder seg og utfører oppgaver mellom hver test.

Tak over hodet

Testene foregår imidlertid utendørs gjennom vinduene på de frammøttes biler. Så lenge været er fint går det bra, men når høsten nå setter inn med regn og kulde, blir arbeidsforholdene raskt utrivelige. Tronvoll tok derfor kontakt med Mardahl Maskin om muligheten for å skaffe til veie et telt som publikum kan kjøre gjennom slik at helsepersonellet kan utføre testen under tak.

Samarbeid

Svaret fra Geir Mardahl kom spontant og gjenspeiler nok holdningen som har rådet gjennom hele pandemiperioden i Orkland. Her hjelper vi hverandre når det trengs. Enkeltpersoner, organisasjoner og næringsliv har siden 12.mars stått parat til å bistå kommunen når behov har oppstått. Nykommunens visjon er Sammen bygger vi Orkland, og det viser seg gang på gang at den har god rot i virkeligheten.  

Boltet fast

Fredag formiddag ble teltet montert sammen med Sivilforsvarsteltet, slik at testpersonalet nå kan utføre jobben uten å bli våt og kald. Det var Ola og Leif Folvik som stod for monteringen, som ifølge Geir Mardahl skulle være unnagjort på seks minutter (!) Noe lengre tid tok det naturlig nok, men nå er teltet behørig boltet fast i asfalten på gangveien mellom kulturhuset og Thamspaviljongen.

Med dette er alt klart for å ta imot innbyggere som skal testes for korona, uansett værforhold. Vi minner om at koronatelefonen, 900 31 260, er åpen også i helga fra 08:00 til 12:00.


orkland.kommune.no/korona