Elleve av tilfellene er relatert til det siste store utbruddet. To er knyttet til en annen kjent smittecelle. Alle tilfellene er forventet og samtlige av de smittede satt allerede i karantene.

De smittede har kun lettere eller ingen symptomer og følges opp i hjemmet av kommune og fastlege. Aldersfordelingen på de siste smittede er:

  • 6 personer mellom 0-10 år
  • 3 personer mellom 10-20 år
  • 1 person mellom 20-30 år
  • 2 personer mellom 30-40 år
  • 1 person mellom 40-50 år

Mange av de som sitter i karantene har nå tatt prøve på dag 3 uten å ha fått påvist smitte, men vi må forvente flere tilfeller når ny prøve blir tatt på dag 7 i løpet av neste uke. Vi har nå 53 tilfeller relatert til det siste store utbruddet. Totalt har Orkland nå hatt 185 koronatilfeller så langt.

Barn og unge uten symptomer

Som du har sett av de siste daglige oppdateringene er det mange barn og unge som er smittet i det siste utbruddet. Flesteparten av disse har hatt meget lette eller ingen symptomer i det hele tatt. Naturlig nok har derfor flere gått en stund med sykdommen før de har blitt testet. Dette er hovedgrunnen til at så mange nå blir berørt.

Avgrenset og innringet

De siste tre døgn har vi ikke avdekket nye ukjente forgreninger. Samtlige smittede er navngitte personer som allerede er i karantene.  Det er et svært positivt tegn som tyder på at vi har fått ringet inn og avgrenset utbruddet. Smitteopprinnelsen er ikke endelig avklart, men vi har sporet flere tilfeller tilbake til annen kommune.

Koronatelefonen er åpen søndag

Så langt har vi testet 880 personer denne uken. Det er nærmere 5 prosent av kommunens befolkning. Vi venter på 42 laboratoriesvar fra fredag og regner med at de kommer i løpet av dagen. Vi minner om at vår koronatelefon 900 31 260 er åpen i morgen, søndag 4. juli fra klokken 12:00 til 16:00. Ikke nøl med å ta kontakt!

Følg reglene

Selv om det store smitteutbruddet nå trolig er ringet inn og avgrenset, er det en påminnelse for oss alle om at det fortsatt er grunn til å overholde de grunnleggende nasjonale reglene som de fleste nå kjenner. Er du i tvil om hva som gjelder? Da kan du lese her:

Sommeren er for alvor kommet til Orkland. Den skal nytes, men husk å begrense antall nærkontakter, hold avstand, ha god håndhygiene og ta vare på hverandre.

Takk for at du bidrar!


orkland. kommune.no/korona