- Det var både nyttig og lærerikt å være representert på konferansen. Ekstra stas var det jo å høre kunnskapsministeren snakke varmt om Newton-konseptet i foredraget sitt.

Det sier daglig leder og lærer ved Newton-rommet i Orkland, Sunniva Tofte, som sist fredag sørget for at siste nyvinning innen skoletilbudet i Orkland var representert på den årlige næringslivskonferansen i regi av Orkland næringsforening.

- For oss var det selvsagt viktig å få vist oss fram for næringslivet, men nytten var absolutt gjensidig. Vi var nok ikke klar over hvor stort og bredt næringsliv vi faktisk har i kommunen vår. Mange av bedriftslederne benyttet anledningen til å besøke standen vår, sier Tofte.

Newton-rommet, som har tilhold i andre etasje over Orklahallen, ble høytidelig åpnet tidligere i høst. På åpningen ble det sendt et videoinnslag der kunnskapsminister Guri Melby uttrykte stolthet og glede over at hjemkommunen har valgt å satse på Newton-konseptet.

- For oss var det derfor ekstra spennende å høre hennes foredrag på konferansen hvor hun forsterket budskapet ytterligere og satte Newton-satsingen inn i en bredere sammenheng, sier Tofte.

I tillegg til å fortelle om opplevelsen av å bli statsråd dagen etter at landet ble stengt ned grunnet pandemien, vektla nemlig den avtroppende ministeren sitt syn på hvor viktig det er å satse på nye ideer for å skape arbeidsplasser. Det innebærer mer satsing på kompetanse og forsterke mulighetene for mer praktisk arbeid i skolen, akkurat det som er kjernen i Newton-konseptet.

Tofte trekker også fram at interesserte elever fra både Orkdal og Meldal videregående skoler stakk innom standen.

- Flere av dem var ganske drevne på programmering, men de syntes det var artig å prøve robotene som nå blir brukt av barneskoleelever i Orkland på Newton-rommet, sier Sunniva Tofte.