Det er satt opp fem ulike alternativer til ungdomsskolestruktur som elever, foreldre og ansatte kan vurdere og kommentere. I denne omgangen er det elevrådet, ungdomsrådet, FAU og plasstillitsvalgte som er valgte representanter for brukergruppene, og er de eneste som kan komme med innspill. 

Har du innspill til ungdomsskolestrukturen, ta kontakt med brukergruppene. 

– Kommunestyret ønsker å se på ulike alternativer til skolestruktur, slik at vi kan møte de utfordringene som venter i fremtiden. Det må presiseres at dette ikke er noe som er bestemt, men vi er i en fase hvor vi undersøker hvilke muligheter vi har i Orkland. Ettersom endringer trolig ligger fram i tid, har vi valgt å ta utgangspunkt i elevtallet vi tror vi har i 2030, sier kommunalsjef for oppvekst, Solveig Melby. 

Fem alternativer

Orkland ønsker innspill og vurderinger på hvilke konsekvenser de ulike alternativene har for faglig kvalitet, læringsmiljø, arealdisponering, utbygging- og investeringsbehov og miljø, transport og lokalsamfunn. 

Fristen for å sende inn innspill er torsdag 23. mai. 

– Det er relativt kort frist, men vi håper at råd og utvalg vil hjelpe oss med bidrag, sier Melby. 

Dette er alternativene: 

Alternativ 1: Beholde nåværende struktur med 6 ungdomsskoler.

Alternativ 2: Slå sammen Årlivoll og Grøtte ungdomsskoler, beholde Aa, Lensvik, Orkanger og Meldal barne- og ungdomsskole, totalt 5 ungdomsskoler. Dette alternativet forutsetter at ungdomsskoleelevene på Årlivoll flyttes til Grøtte ungdomsskole uten at det utløser behov for ombygging eller utvidelse på Grøtte. 

Alternativ 3: Slå sammen Årlivoll, Grøtte og Orkanger ungdomsskoler, beholde Aa, Lensvik og Meldal barne- og ungdomsskole, totalt 4 ungdomsskoler. Dette alternativer krever at det bygges ny ungdomsskole på Orkanger med plass til alle elevene på Årlivoll, Grøtte og Orkanger. Resten av ungdomsskolene består slik de er.

Alternativ 4: Felles ungdomsskole for alle unntatt Meldal barne- og ungdomsskole, totalt 2 ungdomsskoler. Dette alternativet krever at det bygges ny ungdomsskole på Orkanger med plass til alle elevene på Årlivoll, Grøtte, Lensvik, Aa og Orkanger.

Alternativ 5: En felles ungdomsskole. Dette alternativet krever at det bygges ny ungdomsskole på Orkanger med plass til alle elever på ungdomsskoletrinnet.

Teoretisk beregning 

Det er utarbeidet et kart for hvor avstandsberegnede kretsgrenser vil gå ved de ulike alternativene. Merk at nye kretsgrenser ikke er vedtatt ennå, og at dette er rent teoretisk beregning. 

I kartene er det en tabell over hvor mange elever som går i ungdomsskolen i dag (født 2008-2010), og hvor mange som kommer til å gå på ungdomsskolen i 2030 (født 2016-2018).