Den flotte arbeidsgjengen på Orkdalstorget pakker i år over 170 matkasser som skal deles ut før jul. Det er stor enighet blant gutta at dette er en hyggelig og meningsfull oppgave.

- Vi begynte på tirsdag og håper å være ferdig med pakkingen på fredag, sier Knut Erik Halvorsen, som er fagleder på Orkdalstorget.

Over helga skal de kjøre ut matkassene til frivilligsentralene på Krokstadøra, Orkanger, i Lensvik og Meldal. Det er de som sørger for at de kommer fram til dem som har behov for dem – i god tid før julaften.

Tradisjonen med matkasseutdeling til de som trenger det startet i Orkdal kommune for noen år siden, og er blitt videreført etter kommunesammenslåingen.

- Vi vet at dette tiltaket blir satt stor pris på, og for oss har dette nærmest blitt en god juletradisjon, sier Halvorsen, som får samtykkende nikk og kommentarer fra arbeidskollegene.

Matvarer og julegodt

Det er bevilget en årlig sum i kommunebudsjettet som benyttes til tiltaket. Orkdalstorget står for både innkjøp, pakking og utkjøring til frivilligsentralene. Det kommunale hjelpeapparatet har i forkant kartlagt behovet i kommunen og sørger for at de som trenger det får et kjærkomment bidrag til julefeiringen.

For de som måtte lure på hva som er i matkassene, kan vi røpe at der er det pakket matvarer og annet julegodt som passer godt til høytiden.

Bidratt under pandemien

De ansatte på Orkdalstorget utfører mange samfunnsnyttige oppgaver, som nok ikke aller er klar over. Ikke minst under pandemien har de gjort en svært verdifull innsats for fellesskapet. De har blant annet stått for distribusjon av vaksiner og vært vaktmannskap på de store vaksinedagene i Orklahallen. I den siste tida har de også stått for pakking og transport av selvtester som befolkningen nå er oppfordret til å bruke.

Nå ser de ansatte på Orkdalstorget fram til noen avslappende juledager etter en innholdsrik og arbeidsom høst.

- For oss er det ekstra godt å tenke på at vi gjør en innsats som kan glede andre, sier Knut Erik Halvorsen, som benytter anledningen til å ønske alle en riktig god jul!